Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Hangi Tedavileri Uygular?
21 Haziran 2022

Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Hangi Tedavileri Uygular?
Beyin ve sinir cerrahisi bölümünde uygulanan tedaviler, hastada en az riski yaratacak ve en etkili iyileşmeyi sağlayacak ameliyat tekniklerini içerir. Bu yöntemler şu şekildedir:

Nöronavigasyon Tekniği: Karar verilen ameliyatın planları hazırlanırken, beyin anatomisi detaylı şekilde çizilir ve yaşanması muhtemel olan komplikasyonlar sanal ortamda hesaplanır. Bu nedenle omurga ve beyin ameliyatlarında sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.
O-Arm Tekniği: Riskli ve hassas bölgelere uygulanacak ameliyatlarda tercih edilir. Operasyon sırasında omurilik ve beynin 3 boyutlu görüntüleri izlenebilir. Bu sayede operasyon sırasında gelişen komplikasyonlar kısa süre içerisinde giderilir. Ameliyat sırasında hasta düşük miktarda radyasyona maruz kalır. O-Arm görüntüleme tekniği ile uygulanan operasyonlarda, hastalığın kendini yineleme oranı hayli azdır.
Nöroendoskopi Tekniği: Endoskop adı verilen cihaz sayesinde, sinir sisteminin hassas ve erişilmesi zor olan kısımlarına müdahale etmeyi mümkün kılar. Ucunda yoğun ışık ve kameranın bulunduğu bu cihaz, cerrahın daha net görüntüler elde etmesini ve başarı oranı yüksek operasyonların yapılmasını sağlar.
Nöromonitörizasyon Tekniği: Ameliyat başladıktan sonrasında görülmesi muhtemel olan komplikasyonların takip edilmesini sağlayan yöntemdir. Sinir tahribatı, felç ya da hareket kabiliyetinde kayıpların yaşanmaması açısından hayli önemlidir.